Muzikale diensten

Muzikale dienstverlening

Vanuit de onderneming zet ik mij in als kerkmusicus bij het begeleiden van erediensten, zangavonden en het doceren van orgel en pianolessen.

Persoonlijkheid, gevoel en het Christelijk geloof is het uitgangspunt van de inzet van muzikale talenten, tot eer van God!
Mijn kracht is het improviseren van de erediensten. Notenhappen ben ik niet erg goed in en zal ik dan ook niet veel doen.

Momenteel mag ik mijzelf als organist inzetten voor de Hervormde gemeente van Papendrecht, Sionskerk.

Aangezien ik niet heel veel tijd heb voor het studeren in de muziek, ben ik wat voorzichtig in het aanvaarden van aanvragen als koorrepetitor.

Neem bij vragen gerust contact op via de contactpagina!

078 – 783 0100

info@vanderleerdv.nl

 

Pieter achter Kam-orgel

Pieter van der Leer

Pieter van der Leer (1994), geboren in Dordrecht volgde vanaf zijn zevende jaar orgellessen waarmee hij zijn aftrap maakte bij Franciske van Vught. De orgellessen wisselden zich af met pianolessen. Op de lessenaar stonden na het leggen van de eerste basis onder andere stukken van Boelman en de duetten van Diabelli. onder andere stukken In 2007 starte Van der Leer improvisatielessen bij Stadsorganist Cor Ardesch in de Grote Kerk van Dordrecht. Daar heeft hij een gedegen basis gelegd in het harmoniseren (B. Matter) en improviseren (C. Ingelse).

In 2013 heeft hij zijn orgellessen afgerond met twee jaren les bij Arjen Leistra in de Grote Kerk van Schiedam waarbij vooral bekende partituren van Bach en Mendelssohn centraal stonden.

Oktober 2013 deed ‘van der Leer’ zijn eerste dienst als kerkelijk organist in de Hervormde gemeente van Dordrecht, waarbij hij ook zijn intrede maakte met het doceren van orgel en piano lessen.

In 2015 heeft Van der Leer nog twee jaar directielessen van Arjen J.A. Uitbeijerse gekregen. Daarbij liep hij stages bij onder andere Vocaal ensemble Credo, o.l.v. wijle Pieter Dijksman.

Daarna (ver)volgde een periode van leiden van diverse koren en het spelen in diverse kerkelijke gemeenten. Van Hervormd Arnemuiden tot confessioneel Dordrecht.

Oktober 2023 heeft Van der Leer zijn 10 jarig jubileum als organist te gevierd in de Grote Kerk van Apeldoorn door het geven van een Psalmzang concertavond.

Tot op heden is Van der Leer actief als organist bij diversen kerkelijke gemeenten en vervult hij met regelmaat aanvragen als (docent) organist, pianist en dirigent.

Pieter staat open voor aanvragen van kerkdiensten, bijzondere diensten en zangavonden.
Bij interesse wordt u gevraagd dit dan te doen via het contactformulier.